Zes tips voor overrijpe bananen

bananenbrood met pure chocola

Zes tips voor overrijpe bananen? Een stukje schrijven over bananen, nou heb je even? You love them or you hate them, maar hoe het ook is, bananen zijn multi inzetbaar in de keuken. En wie heeft er nou geen last van, bruine bananen op de fruitschaal waar de fruitvliegjes vrolijk om heen dartelen? Ik snap zelf nooit hoe het kan, wij eten best aardig bananen hier in huis, maar toch heb ik heel vaak een stel dat bijna van de schaal afloopt zeg maar. Op een of andere manier zijn ze van de ene op de andere dag opeens overrijp lijkt het wel.

Anyway, ik dacht omdat vast meer mensen hier vast last van hebben, deel ik met jullie wat ik zoal met die overrijpe bananen doe. Er zijn natuurlijk vast nog veel meer opties, maar dit zijn in ieder geval een paar van de mijne:

Zes tips voor overrijpe bananen:

De makkelijkste van allemaal; haal ze uit de schil, snij ze door midden doe ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Ideaal om later te gebruiken voor in smoothies! En wist je dat bevroren fruit tot wel een jaar houdbaar is in de vriezer.

We maken er bananenbrood van zoals:

Dit maak ik zeker wel 3 keer per maand van overrijpe bananen die liggen weg te rotten op mijn fruitschaal. Ideaal als ontbijt of tussendoortje, goed in te vriezen, maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Bananen Browniebrood is uiteraard ook een super optie om die bruine dingen mee weg te werken! Zelf vind ik dit niet zo geschikt als ontbijt (best zoet) maar als tussendoortje des te meer!

Wat dacht je van Bananen Kruidkoek? Een heerlijke traktatie in de herfst en deze versie is extra lekker door de toegevoegde stukjes peer.

De all time favorite de havermoutplaatkoek , nog zo’n pareltje waarbij overrijpe bananen een grote rol spelen. Super makkelijk te maken en je bent de hele week van ontbijt voorzien. Je kan ze ook per stuk (of 2) invriezen, dat blijft dan ongeveer 3 maanden lekker.

Nou dit zijn toch zes prima opties al zeg ik het zelf? Je zou er bijna je bananen voor laten liggen zodat je een excuus hebt om een van deze heerlijke recepten te maken. Ik zou zeggen, probeer het eens uit en laat het me weten! Ik vind het altijd erg leuk als je me via instagram tagged als je een recept van me hebt gemaakt.

Enjoy!

administrator

You May Also Like