Snelle Caesar Salade

Snelle Caesar Salad
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    1 People

Dit is een super snelle en makkelijke versie van de al bekende Caesar Salade, een snelle Caesar salade dus. Van origine bestaat deze salade maar uit een paar ingrediënten, maar is oh zo smaakvol. Ik heb deze versie even snel gemaakt toen ik geen zin had in een brood-lunch en het beviel me uitstekend. Voor het gemak (en ik ben van het gemak) heb ik een kant en klare dressing gebruikt, die van La Place, te koop bij de Jumbo. Ik vind zelf dat deze dressing echt heel dicht in de buurt komt van het origineel.

Verder is het heel simpel, je kookt wat eieren, bakt wat stukjes brood krokant, schaaft wat kaas en hoppa je salade is klaar. Je kan allerlei soorten brood gebruiken, stokbrood is eigenlijk wel het lekkerst. Zelf had ik glutenvrij brood liggen, dat ging ook prima. Ik gebruik altijd nogal veel uienpoeder om de croutons te maken, dat vind ik gewoon heel erg lekker. Je kan altijd minder doen en bijvoorbeeld meer knoflook als je daar meer van houdt.

Eigenlijk kan er weinig mis gaan met het maken van deze snelle Caesar Salade en nog een voordeel, hij staat in 10 minuten voor je neus op tafel. Hou je van salade voor de lunch? Kijk dan eens hier voor inspiratie en variatie.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik heb hier zelf kant en klare dressing gebruikt (gemak dient de mens), die van La Place, verkrijgbaar bij de Jumbo en verrekte lekker!

Step 1

Zorg dat je brood goed oud en droog is, snij het dan in kleine blokjes en hussel het met 1 eetlepel olijfolie, ui- en knoflookpoeder en wat zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Step 2

Doe de sla in een diep bord, halveer de gekookte eieren en leg deze erop

Step 3

Schaaf met een dunschiller wat krullen van de parmezaanse kaas en strooi deze er overheen

Step 4

Haal het brood uit de oven en leg op de salade, druppel de dressing er over heen

Misschien ook lekker