Havermout kokos ontbijtrepen

Havermout kokos ontbijtrepen
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    50 Mins

Nou hier is dan eindelijk het recept voor de havermout kokos ontbijtrepen die ik een tijd geleden via mijn stories op instagram had gedeeld. Ik wilde de repen nog verbeteren en heb een aantal pogingen gedaan, maar ze zijn toch echt het lekkerst zoals ik ze de eerste keer had gemaakt. Never change a winning recipe! In mijn hoofd had ik bedacht dat ik de repen wat dunner wilde maken zoals de repen die je kant en klaar in de winkel kan kopen. Dit bleek gewoon niet zo lekker te werken dus houden we de repen toch maar wat dikker.

Dit recept lijkt wat op de havermoutplaatkoek, maar is toch echt wel anders. Ik vind het een ideaal ontbijt-recept, want je maakt het klaar op zondag en je kan er de hele week op teren qua ontbijt. Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik deze havermout kokos ontbijtrepen ook regelmatig als tussendoortje neem hoor, ze zij gewoon erg lekker!

Het recept is super easy en zo gemaakt. Het enige dat lang duurt is de oventijd, maar goed dan kan je zelf gewoon lekker iets anders gaan doen. Bij mij deden ze het prima op 130 graden 50 minuten in de oven, maar bij een vriendin van mij was dat te lang. Ik raad dan ook aan om vanaf 45 minuten te gaan checken of het niet te hard gaat. Elke oven is natuurlijk anders. Ik gebruik de heteluchtoven stand.

Enjoy en laat me zeker even weten als je dit recept gemaakt hebt!

 

Ingredients

Directions

Als je in de supermarkt geen gecondenseerde kokosmelk kan vinden kan je ook gewoon gecondenseerde melk nemen.

Step 1

Verwarm de oven voor op 130 graden en bekleed een brownieblik met bakpapier

Step 2

Verwarm de gecondenseerde kokosmelk in een pannetje tot het warm is, laat het niet koken

Step 3

Meng alle andere ingrediënten in een kom door elkaar

Step 4

Schenk de warme gecondenseerde kokosmelk erbij en schep alles goed om tot een plakkerig geheel

Step 5

Doe dit in het beklede bakblik en druk goed aan, zet in de oven op 130 graden voor 50 minuten, maar ga na 40 minuten checken of het niet te hard gaat

Misschien ook lekker