Pesto caprese zalm plaattaart

Pesto caprese plaattaart
  • voorbereiding
    5 Mins
  • kooktijd
    25 Mins
  • aantal
    2 People

Zoooo dit is me toch een partij lekker! Deze pesto caprese zalm plaattaart (een hele mond vol en ja dat wil je ook) is echt the bom. Het idee ontstond spontaan toen ik weer eens laat was met het avondeten op een vrijdagavond. Ik had nog bladerdeeg liggen dus daar heb ik meerdere plaattaarten mee gemaakt, waaronder dus deze. Nou geloof me, mijn jongens eten meestal geen dingen die ze niet kennen of waar ze ‘iets groens’ in zien, maar dit was binnen no time op!

Het is ook nog eens een op en top makkelijk recept om te maken, want je bent echt in 5 minuten klaar. Je hoeft alleen de tomaatjes te snijden en de pesto en sojaroom te mengen, verder heb je geen keuken-skills nodig voor dit recept. Aangezien ik nog meer plaattaarten had gemaakt was dit goed te doen voor het avondeten (met al dan niet een salade erbij), maar enkel deze is meer een lunchgerecht. Je kan ‘m delen, want daar is ie op zich groot genoeg voor. Maar gulzig als ik ben zou ik deze plaattaart eerlijk gezegd helemaal in m’n uppie kunnen wegwerken ben ik bang haha.

Anyway, ik raad je dringend aan om deze pesto caprese zalm plaattaart te gaan maken, je krijgt er echt geen spijt van. Misschien wel ruzie over wie het laatste stukje gaat eten, maar dat vechten jullie dan zelf maar uit. Hier thuis ga ik ‘m vandaag in ieder geval weer maken, heb er nu al trek in!

Enjoy!

Ingredients

Directions

Je mag natuurlijk zoveel gerookte zalm gebruiken als je wilt, maar bij mij was ie toevallig al voor de helft leeg die dag dus was het hier wat karig qua zalm.

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat (of gebruik het bakpapier waar het bladerdeeg in zit)

Step 2

Meng de pesto met de sojaroom en smeer dit mengsel over het bladerdeeg, zorg dat het overal zit

Step 3

Verdeel de gehalveerde tomaatjes hier over en scheur dan de mozzarella aan stukken en drapeer deze tussen de tomaatjes

Step 4

Bestrooi met de parmezaanse kaas en schuif de plaat in de oven. Laat 20 tot 25 minuten bakken tot de plaattaart gaar is

Step 5

Haal dan uit de oven en leg de stukjes zalm erop samen met de basilicum blaadjes

Misschien ook lekker