About

Snelle en makkelijke recepten

Hi, wat leuk dat je er bent!

Super dat je mijn site hebt gevonden, ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft en van alles gaat uitproberen.

Wie ben ik

Ik ben Jenny, 43 jaar, moeder van 3 jongens (9, 11 en 14 jaar), hondenmoeder van Shiva en Louis en ‘vrouw van’. Maar bovenal ben ik een echte lekkerbek die graag in de keuken staat om nieuwe recepten te creëren, na te maken of te tweaken. Alles draait bij mij om eten, of het nu het ontbijt is of de lunch, avondeten of borrelhapjes. Vandaar ook de naam “Life is what you’re Cooking”, want hoe je het ook went draait of keert, je moet toch eten en dan kan je maar beter zorgen dat het lekker is!

Wat achtergrond info

Zo’n 6 jaar geleden ben ik gestart met een foodblog, “soepkipje.blogspot.nl” genaamd. Hierop deelde ik al mijn recepten. Een jaar daarvoor was ik gediagnosticeerd met de Ziekte van Crohn, een nare ziekte waarbij chronische ontstekingen in het spijsverteringssysteem je het leven zuur maken. Door anders te eten merkte  ik dat dat veel invloed had op mijn fysieke en mentale welzijn. Dit wilde ik graag delen met anderen die hier wellicht ook wat aan konden hebben en daarom ben ik mijn blog gestart. Na een aantal jaren was de koek letterlijk even op en heb ik mijn blog links laten liggen want er waren op dat moment andere prioriteiten. Tot het toch weer begon te kriebelen en ik het bloggen weer op wilde pakken. Alleen deze keer in de vorm van een ‘normale’ website die ik zo mooi en overzichtelijk mogelijk heb gemaakt.

Ik volg geen specifiek dieet, maar eet waar ik me goed bij voel, of waar ik op dat moment trek in heb!  Wel vind je heel veel gluten- en lactose-vrije recepten op mijn site, omdat ik heb gemerkt dat het mij helpt mijn ziekte onder controle te houden als ik deze allergenen minder eet. Dit betekent niet dat ik ze helemaal links laat liggen, daarvoor hou ik teveel van lekker eten. Daarbij is helaas niet alles gluten- en lactosevrij te maken (en dat het dan ook nog lekker blijft). Maar zolang ik balans hou gaat het goed en ben ik nu al zo’n 3 jaar medicijn-vrij!

Deze site

Wat houdt dit nu precies in? Alles wat ik op mijn site plaats is ook daadwerkelijk door mij gemaakt, gegeten en lekker bevonden. Bijna alle recepten die gluten- en/of lactose-vrij zijn, kunnen vervangen worden met ‘gewone’ producten en over het algemeen ook vice versa. Dit zal ik zoveel mogelijk bij het recept proberen te vermelden.

Ik zou zeggen kijk hier lekker rond, probeer eens het een en ander uit. Ik zou het super leuk vinden om te horen wat je van de recepten vindt! Mocht je vragen hebben neem dan contact op via Contact me.

Geniet van het leven, je naasten en je eten!

Liefs

Laat wat van je horen!