Bananen Kruidkoek met peer

Bananen kruidkoek met peer
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    45 Mins

Oh my, ik kan maar niet ophouden met nieuwe variaties op het gewone bananenbrood te verzinnen lijkt het wel. Ik wilde een kruidkoek gaan maken want dat vind ik echt bij de herfst passen en daarbij vind ik het gewoon heel erg lekker, maar op een of andere manier zijn er weer bananen in het recept beland. Sorry, ik denk dat ik misschien een praatgroep moet gaan zoeken voordat dit bananen-gedrag nog ernstigere vormen gaat aannemen haha.

I just can’t help myself, maar dit recept voor kruidkoek is gewoon overheerlijk! Als ik niet zou zeggen dat er bananen doorheen zitten dan zou het je ook echt niet zo snel opvallen. Dus bananen of niet, gewoon lekker bakken die kruidkoek.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik heb zelf voor dit recept glutenvrije bloem van Doves Farm gebruikt en ik had alleen donkerbruine basterdsuiker in huis, maar lichtbruine werkt ook prima.

Step 1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier

Step 2

Meng in een kom de zonnebloem olie met het ei, de geprakte bananen en de basterdsuiker tot een romig geheel

Step 3

Voeg de appelstroop toe en mix nog eens goed

Step 4

Doe dan de (glutenvrije) bloem, bakpoeder en de kruiden er door, schep alles goed door elkaar met een spatel tot een mooi beslag

Step 5

Schil de peer, ontdoe van het klokhuis en schaaf of snij in dunnen plakjes

Step 6

Doe de helft van het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en leg hierop de helft van de peren plakjes. Schenk dan de rest van het beslag hier bovenop en leg dan de andere helft van de peren plakjes boven op het kruidkoek beslag

Step 7

Zet 45 minuten in de oven op 175 graden

Misschien ook lekker