Appeltaart Havermout ontbijt

Appeltaart havermout ontbijt
  • voorbereiding
    5 Mins
  • kooktijd
    5 Mins
  • aantal
    1 People

Weer eens een ontbijt receptje voor de verandering. Deze keer appeltaart havermout ontbijt. Havermoutpap blijft toch wel een lekker ontbijtje en het is gewoon ook zo makkelijk om te maken. Je kan variëren tot je een ons weegt, maar deze appeltaart versie is wel echt heel erg lekker. Alhoewel de bountypap ook wel favoriet is hier in huis. Het blijft tot nu toe karig met ontbijt recepten zie ik, daar zal ik toch eens wat aan moeten gaan doen. Het is niet dat ik niet ontbijt, maar de meeste ontbijtjes zijn niet echt fotogeniek of recept-waardig haha. Maar ik zal eens gaan nadenken over wat nieuwe recepten die geen pap zijn.

Mijn eigen havermoutpap maak ik vaak met water, maar met melk kan natuurlijk ook prima. Al dan niet lactose-vrij of plantaardig, het maakt in principe niets uit. Mijn havermout is glutenvrij, maar je kan het ook met normale doen, het recept blijft hetzelfde. In de herfst en winter is havermoutpap een fijn ontbijt vind ik zelf. In de zomer eet ik liever niet warm in de ochtend, dan zijn overnight oats wel een goede optie als je toch iets stevigs en vullends wil. Een smoothie is in de warmere maanden altijd lekker als je het mij vraagt.

Ik ben benieuwd of jullie dit appeltaart havermout ontbijt ook zo lekker vinden. Laat het me vooral weten via de socials of door hier op de site te reageren.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Schil de appel en snij de helft in kleine blokjes (eet de andere helft op)

Step 2

Verwarm de melk of het water in een pannetje en voeg de havermout toe. 50 Gram voor dunnere pap en 60 gr voor wat dikkere. Je kan altijd weer melk of water toevoegen als het te dik wordt

Step 3

Doe de honing erbij en roer goed door

Step 4

Doe de havermoutpap in een kom en leg de appel, rozijnen en amandelschaafsel er op en besprenkel met kaneel

Misschien ook lekker