Tomaten Courgette soep

tomaten courgette soep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    15 Mins
  • aantal
    4 People

Hier weer een lekker soeprecept, want daar kan je er nooit genoeg van hebben wat mij betreft. Deze keer tomaten courgette soep, super simpel om te maken en onwijs lekker. De ingrediënten heb je vaak wel in huis, althans ik heb hier eigenlijk altijd wel tomaten en courgette liggen. Verder is het eigenlijk een hele basic soep zonder al te veel opsmuk, zoals ik soep eigenlijk het liefste heb.

Als je liever gewoon echte tomatensoep wilt maken, kijk dan even hier. Of ben je meer fan van pompoensoep? Daar heb ik ook een super lekker recept voor, kijk maar hier. Soep is eigenlijk een ontzettend makkelijk en handige maaltijd. Het zit over het algemeen boordevol groenten en je kan het zo vullend maken als je zelf wilt. Ongemerkt krijg je met een flinke kom soep al een groot deel van je dagelijkse groenten binnen.

Hier thuis maak ik zeker 2 a 3 keer per week soep. Helaas vinden 2 van mijn 3 kids soep ‘niet te nassen’, maar mijn jongste is er gek op. Sterker nog, hij eet bijvoorbeeld het liefst zijn brood als hij het in de soep kan dopen. Dat had hij al toen hij nog heel klein was, brood kreeg ik er gewoon niet in behalve als het doordrenkt was met soep. Welke soep maakt hem niks uit, hij lust ze allemaal. Echt heel fijn.

Dus als je even niet weet wat je moet eten voor de lunch, maak dan lekker een soepje. Over het algemeen ligt er vast wel wat in je groentela dat je kan gebruiken om soep van te koken. Ik heb zelfs een recept voor groentela-soep!

Maak deze tomaten courgette soep eens en laat me vooral weten wat je er van vindt.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Snij de courgette in blokjes, ontdoe de tomaten van de zaadjes en hak deze ook klein. Snipper de ui en knoflook

Step 2

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes

Step 3

Voeg de peterselie, courgette en tomaat toe en schep goed om voor 1 minuut

Step 4

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken

Step 5

Pureer de soep als deze klaar is, schenk er eventueel wat room bij (maar dat hoeft niet) proef of peper en zout

Misschien ook lekker