Groentela-soep

restjes soep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    12 Mins
  • aantal
    4 People

Groentela-soep, niet echt een aantrekkelijke naam moet ik zeggen, suggesties voor een betere zijn welkom! Maar dat is wel wat dit is, een soep van restjes groenten uit de groentela. In mijn geval was dat vandaag een soep van courgette, broccoli, lente ui en bleekselderij. Je denkt misschien, hm lijkt me niet heel erg geweldig, maar daar vergis je je in. Deze soep is heerlijk romig en zacht van smaak en door alle soorten groenten ook nog eens super gezond.

Soep is echt één van de makkelijkste gerechten om te maken, je hoeft er vaak maar weinig aan toe te voegen om toch een heerlijke smaak te creëren. Ik heb bij deze soep gewoon groentenbouillon gebruikt (die ik altijd voor al mijn soepen gebruik) en ik heb er wat Italiaanse kruiden aan toegevoegd en wat zwarte peper, that’s it. Mijn jongste is dol op alle soorten soep, maar deze vind hij toch altijd wel het lekkerst. Heel fijn, want hij krijgt meteen een kom vol vitamines binnen!

Dus duik je koelkast in, kijk welke restjes groenten er nog liggen en brouw een lekker soepje voor de lunch of voor het avondeten met een salade of brood erbij.

Enjoy!

 

 

Ingredients

Directions

Step 1

Snipper de ui en knoflook fijn en bak een paar minuutjes op laag vuur in wat olie in een soeppan. Snij ondertussen de broccoli, courgette, lente ui en bleekselderij in kleine stukjes

Step 2

Doe de Italiaanse kruiden bij het ui-knoflook mengsel en bak even een minuutje mee. Voeg alle groenten toe echt schep een paar keer goed om

Step 3

Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat dan 12 minuutjes zachtjes koken

Step 4

Laat de soep een beetje afkoelen, pureer het geheel tot een gladde massa en proef op peper en zout

Misschien ook lekker