Zoete aardappel frittata

zoete aardappel frittata
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    15 Mins
  • aantal
    2 People

Oh dit is zo’n overheerlijk recept! Zoete aardappel frittata it is. Laatst dook ik de keuken in want ik wilde eens een ander soort lunch maken, maar had nog geen idee wat. Ik begon maar gewoon een beetje zoete aardappel te raspen en voordat ik het wist had ik deze heerlijke zoete aardappel frittata gemaakt. Super makkelijk, bomvol groenten en heel erg lekker. Er staat dat dit voor 2 personen is, maar als ik heel eerlijk ben kan ik deze gedurende de dag helemaal zelf opeten hoor. Zowel warm als koud is het een lekker hapje, ik doe er nog sriracha saus bij voor extra pit, yum!

Voor zoete aardappel kom ik mijn bed wel uit, ik vind het zo lekker. Helaas ben ik hier thuis de enige. Behalve de zoete aardappelsoep, die wordt wel gegeten, maar verder moeten ze er niets van hebben. Ik hoef hier dus ook echt geen zoete aardappel frietjes op tafel te zetten of met andere varianten aan te komen. Als we gebakken aardappelen eten dan gooi ik vaak voor mezelf een zoete aardappel erbij, die vis ik er dan uit als we gaan eten.

Zijn jullie fan van zoete aardappelen? En wat zijn dan jullie favoriete recepten? Laat het me zeker weten, want zulke recepten heb ik nooit genoeg.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Rasp de zoete aardappel en de courgette, snij de lente ui in ringetjes (alleen het witte deel), hak de peterselie

Step 2

Meng in een kom de geraspte zoete aardappel, courgette, lente ui, eieren, room, bloem, feta en de kruiden. Schep goed door elkaar

Step 3

Verhit olie in een grote koekenpan en schenk het mengsel hier in, verdeel goed over de bodem en druk een beetje aan. Laat op laag vuur 7 a 8 minuten bakken

Step 4

Draai de frittata om. Ik heb dit gedaan door de 'koek' op een plank te laten glijden, een andere plank erop te leggen, dan om te draaien en weer terug in de pan te laten glijden.

Step 5

Bak ook deze kant op laag vuur 7 a 8 minuten. Let op dat ie niet aanbrand, bij mij ging het op een gegeven moment hard

Step 6

Enjoy! Lekker met chilisaus of sriracha

Misschien ook lekker