Snelle Coleslaw

coleslaw
  • voorbereiding
    10 Mins

Het begint me op te vallen dat veel van mijn recepten in de titel ‘snel’, ‘simpel’ of ‘makkelijk’ hebben. Dat lijkt een beetje eentonig, maar dat komt omdat ik nu eenmaal van snelle, simpele en makkelijke recepten hou. Ik wil hiermee dan ook aangeven dat de recepten niet lastig zijn om te maken en vaak binnen korte tijd op tafel kunnen staan. En nee, dit is geen fabeltje om maar te zorgen dat jullie het recept gaan maken of je naar mijn site te lokken, het is gewoon echt zo.

Neem dit ‘Snelle Coleslaw’ recept, het is zo super simpel omdat je nagenoeg alle ingrediënten al gesneden kan kopen! Dus je mikt alle zakjes leeg in een slabak, klopt een makkelijke dressing door elkaar en hoppa, je bent klaar. Makkelijker kan ik het niet maken. Deze salade is echt heel erg lekker en fris en past bij zoveel gerechten. Wij aten ‘m bij de groenten quiche, maar hij is ook zeer geschikt voor BBQ’s.

De dressing is gemaakt van 50% mayonaise en 50% yoghurt waardoor het wat minder vet is dan wanneer je alleen maar mayo gebruikt. Ik hou zelf heel erg van de zure smaak van citroen in deze dressing, maar als je daar minder van gecharmeerd bent gebruik dan vooral geen extra citroensap.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Dit recept is voor een hele grote berg salade. Je kan de salade heel makkelijk een aantal dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bak. Wij hebben er 3 dagen van kunnen eten. Oh en schrik niet van de ingrediëntenlijst, het meeste is dus al voorgesneden en voor de dressing heb je vaak al gewoon in huis.

Step 1

Maak eerst de dressing: meng de mayo, yoghurt, citroensap, gedroogde peterselie, peper en zout in een bakje goed door elkaar. Proef of de dressing goed op smaak is, voeg naar gelang zout/peper toe of wat water als hij wat te dik is

Step 2

Gooi nu alle gesneden groenten, appel en de peterselie in een mooie slaschaal en hussel met je handen door elkaar. Schenk de helft van de dressing er overheen en schep dan met een lepel om en om

Step 3

Voeg dan de rest van de dressing erbij en schep nog een paar keer goed door elkaar. That's it!

Misschien ook lekker