Peanut butter Overnight Oats

overnight oats
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    1 People

Ontbijten met een soort toetje, peanutbutter overnight oats, heb je er wel eens van gehoord? Eigenlijk zouden we allemaal een goede start moeten maken, maar velen nemen of hebben er de tijd niet voor. Snel even een boterham, een banaan of alleen een flinke kop koffie en men rent de dag in. Op zich is daar niks mis mee zolang je je er ook goed bij voelt. Maar deze overnight oats zijn de oplossing voor mensen die willen ontbijten maar daar in de ochtend weinig tijd voor hebben.

De meningen over ontbijten zijn verdeeld. De een zegt dat het het belangrijkste maal van de dag is, een ander beweert weer dat ontbijten juist onzin is. Wat is dan waar?

Ik ga dan altijd maar uit van mezelf, wat zegt mijn lijf? Heb ik honger, wil ik iets lichts of iets vullends, wat zijn mijn plannen na het ontbijt? Stem het daar op af en dan zit je eigenlijk altijd wel goed. Vertrouwen op het signaal van je eigen lichaam, dat is de beste indicator die er is.

Mijn ontbijt varieert dan ook per dag. De ene dag eet ik een volle kom havermout, de andere dag alleen een bakje fruit al dan niet met wat lactosevrije yoghurt. Soms wat rijstwafels, maar eigenlijk nooit brood. Ook heb ik dagen dat ik tot 11-12 uur op koffie leef.

Een aantal jaren geleden ontdekte ik ‘Overnight Oats’, wat een geweldige ontdekking was dat! Ik wist eerst niet wat ik ervan moest vinden, maar na het een keer geprobeerd te hebben was ik om. Het staat nu best met regelmaat ’s ochtends naast mijn koffie. Je maakt het voordat je naar bed gaat, nog geen 10 minuten werk en de volgende ochtend is je ontbijt ready to eat! En het smaakt als een  een toetje, wie wil zijn dag daar nou niet mee starten? Daarnaast is het ook gezond en mega vullend, je kan er met gemak op door tot aan de lunch.

Je kan eindeloos variëren en er van alles door en over gooien, net waar je trek in hebt of wat je in huis hebt. Mijn favoriet zet ik hieronder voor je neer.
Mocht je het wat droog vinden in de ochtend, dan doe je er gewoon nog een scheutje melk bij. Ik maak het dan vaak af met banaan, blauwe bessen, chocola of kokos, net waar ik zin in heb.

Eventuele opties om in de ochtend er nog aan toe te voegen zijn: kokosrasp, geraspte chocola, banaan, blauwe bessen, granaatappelpitjes, appel, rozijnen, gojibessen en ga zo maar door ….

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Doe alles in een afsluitbaar bakje of glazen potje en roer goed door elkaar. Deksel erop en in de koelkast zetten.

Step 2

In de ochtend haal je het er weer uit en maakt het af met de toppings van jouw keuze.

Misschien ook lekker