Simpele witlof salade

simpele witlofsalade
  • voorbereiding
    5 Mins
  • aantal
    2 People

Witlof, je houdt er van of niet, een middenweg lijkt er niet te zijn. In ieder geval bij de mensen die ik dan ken, you love it or hate it. Toch koop ik het af en toe omdat ik het dus wel lekker vind, maar de rest hier thuis haalt er zijn neus voor op. Eigenwijs als ik ben blijf ik steeds weer andere variaties op tafel te zetten om te kijken of het dan wel in de smaak valt. Meestal zonder succes kan ik zeggen.

Maar toen was er opeens deze super simpele salade en ik durf het bijna niet te zeggen, het werd gegeten! Het enthousiasme straalde er niet af, ik ben maar gewoon eerlijk, maar het werd wel opgegeten en een beetje geknikt en ge-hmmm-t. Nou dat is voor mij al een hele overwinning! Mijn man heeft er echt een hekel aan, maar hij heeft het keurig opgegeten. Wel met de mededeling, het is gewoon niet mijn favoriete groente maar zo is het wel te doen. Halleluja!! haha

Het is bijna geen recept te noemen, maar ik zet het toch maar gewoon online. Je snijdt de stronkjes witlof in smalle reepjes, opent een klein blikje fruit op sap, lepelt het fruit over de witlof plus nog een lepel of 3 sap, hussel de boel en klaar. Nou kind kan de was doen (alhoewel ik mijn kids liever niet bij de wasmachine in de buurt laat komen …).

Anyway, gewoon een handige salade voor naast het avondeten, niks bijzonders, wel verfrissend.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Snij de witlof in de lengte door en haal de harde kern eruit. Snij daarna in dunne reepjes en leg op een bord of schaal

Step 2

Open het blikje en lepel het fruit eruit, verdeel over de witlof en schenk er daarna nog 3 a 4 lepels vocht overheen

Step 3

Schep om en eten maar

Misschien ook lekker