Super lekkere Brownies

super lekkere brownie
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    35 Mins

Oeh brownies, wie lust dat nou niet?! Nou hier is een mega fan en hier in huis zijn er vele met mij. Ik maak deze super lekkere brownies best wel vaak, maar vergeet meestal een foto te maken. Dit komt dan vooral omdat de helft dan al op gruwelijke wijze verslonden is door mijn lieftallige jongens waardoor een smakelijke foto maken geen optie meer is. Ik hoop binnenkort een nieuwe foto te kunnen maken, want de foto bij dit recept is niet echt wat ik zou willen, maar goed het is wat het is.

Er zijn super veel brownie-recepten te vinden, uiteindelijk lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar. Voor mij is het belangrijk dat een brownie een beetje krokant aan de buitenkant is en dan lekker smeuïg aan de binnenkant. In mijn ogen is ie dan perfect! Dit recept zorgt daar voor, ik moet zeggen dat het eigenlijk nog nooit mislukt is. Dit is echt zo’n go-to-recept als je bijvoorbeeld bezoek krijgt en iets lekkers op tafel wilt zetten. Je weet gewoon dat deze super lekkere brownies nooit zullen mislukken.

Variaties

Deze versie is met walnoten, maar je kan natuurlijk zelf kijken of dat wil toevoegen of juist weglaten of dat je er andere dingen door wilt hebben. Bijvoorbeeld witte chocola of andere noten, rozijnen, stukjes gedroogde mango, cranberries, stukjes van je favoriete koekjes (oreo’s!!), you name it. Met dit recept kan je alle kanten op, succes gegarandeerd. Als je eens wat anders wilt proberen heb ik ook nog een lekker recept voor blondies online staan met koffiesmaak, ook niet te versmaden.

Mocht je nou liever een wat ‘gezondere’ versie willen maken dan kan je ook nog altijd kiezen voor het brownie bananenbrood, daar zit net wat minder suiker en chocola doorheen.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Verwarm de oven voor op 175 graden

Step 2

Smelt de boter en 200 gr chocola au-bain-marie, klop ondertussen de suikers met de eieren tot een egaal mengsel en hak de resterende 50 gr chocola en de helft van de walnoten in kleine stukjes

Step 3

Voeg de gesmolten boter en chocola hier aan toe en roer goed door elkaar

Step 4

Doe dan de bloem, het bakpoeder, vanille en het zout erbij en schep alles goed door elkaar

Step 5

Voeg de chocolade stukjes en de gehakte walnoten toe en meng nog eens goed, giet het beslag dan in een brownie-blik en strijk een beetje glad. Leg nu de nog hele walnoten bovenop

Step 6

Zet het blik in de oven en laat 30 - 35 minuten bakken. Laat afkoelen op een rooster en dan is het smullen geblazen!

Misschien ook lekker