Spaghetti met gehaktballetjes

spaghetti met gehaktballetjes
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    20 Mins
  • aantal
    4 People

Wederom een pasta-recept, ik kan het toch niet laten. Deze keer spaghetti met gehaktballetjes in een tomaten-paprika saus. Echt ik verzeker je, dit wil je eten en je kids ook! Het is echt niet lastig om te maken, ook al doet de ingrediëntenlijst waarschijnlijk anders vermoeden. Veel dingen heb je vast in je voorraadkast. Dit is voor mij in ieder geval mijn ‘ik-wil-indruk-maken-met-iets-simpels-recept’, want het smaakt echt super lekker en iedereen vindt het fantastisch.

Uiteraard kan je zelf ook paprika’s grillen in de oven, maar als je zoals ik van het gemak bent dan pak je gewoon zo’n glazen pot in de winkel mee. Erg handig ook om op voorraad te hebben al zeg ik het zelf. Deze tomaten-paprikasaus is trouwens ook ideaal voor lastige eters die niet van ‘stukjes in hun eten houden’. Je pureert alles glad in de blender, je kan zelfs de ui en knoflook daarbij doen zodat er werkelijk geen stukje meer te bekennen is.

Mocht je meer groenten willen dan kan je altijd met de ui en knoflook wat klein gesneden courgette meebakken of kastanje champignons, ook altijd lekker. Ik doe dat hier met opzet niet omdat ik dat weer teveel commentaar krijg dat het ’te gezond is’. Tja, je doet aparte dingen om je kinderen gelukkig te houden haha. Ik serveer er vaak wel een simpele caprese salade bij om het groen-gehalte iets op te krikken.

Maar genoeg getypt over dit verrukkelijke recept. Ik zou zeggen; maak deze spaghetti met gehaktballetjes gewoon een keer en oordeel zelf. Vergeet dan vooral ook niet te laten horen wat de bevindingen zijn! Dit kan via de site maar ook op instagram of facebook. Ik vind het altijd leuk van jullie te horen.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Je kan de balletjes en de saus al een dag van te voren maken als dat makkelijk voor je is. Goed bewaren in de koelkast in een afgesloten bak of pot. De balletjes kan je rauw 2 dagen bewaren en al gebakken een dag of 4.

Step 1

Maak eerst de balletjes: Meng het gehakt, de parmezaanse kaas, 2 el Italiaanse kruiden, knoflook- en uipoeder, het ei, zout/peper en paneermeel tot een egale massa. Meng goed met je handen door elkaar.

Step 2

Maak er balletjes van ter grote van een kleine pingpongbal en leg ze op een bord.

Step 3

Maak nu de saus: Doe de tomatenblokjes, restant Italiaanse kruiden en de gegrilde paprika in een blender en mix tot een gladde saus. Zet even apart

Step 4

Kook nu de (al dan niet glutenvrije) spaghetti zoals vermeld op de verpakking, giet daarna af en laat even staan

Step 5

Snipper ui en knoflook en bak in wat olijfolie een paar minuten op laag vuur. Doe de balletjes erbij en bak alles 10 minuten op middel-laag vuur goed rondom bruin.

Step 6

Doe dan de tomaten-paprikasaus erbij en een half bouillon blokje. Verwarm het geheel en roer af en toe

Step 7

Proef de saus op peper en zout, dien op met de spaghetti

Misschien ook lekker