Snelle Quinoa salade

quinoa salade
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    1 People

Even snel een salade in elkaar flansen, het is echt makkelijker dan je denkt. En ja, je kan er natuurlijk een spectaculair culinair hoogstandje van maken, maar eerlijk is eerlijk, daar heb je gewoon niet altijd de tijd voor of de zin of de juiste spullen voor in huis. Deze salade met quinoa is hartstikke makkelijk en erg smakelijk, een goed vullende lunch kan ik wel zeggen. Je zou het zelfs als lichte avondmaaltijd kunnen nemen als je even geen behoefte hebt aan zwaar tafelen.

Ik heb sinds kort de blikjes kant en klare quinoa van bonduel ontdekt (nee geen reclame, ik gebruik deze gewoon en vind ze super handig!). Daarmee maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijdsalade klaar, maar je kan als je wat meer tijd hebt ook groenten roosteren en dit dan mengen met de quinoa voor een warme maaltijd. Wederom, variaties zijn eindeloos.

Deze salade maak ik geregeld als ik weinig tijd heb maar wel gezond wil eten tussen de middag. De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis zodat deze lunch binnen no time op tafel staat. Je kan ‘m trouwens ook handig meenemen in een bakje naar je werk.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Doe de quinoa uit het blikje in een kom of direct op een bord, roer los met een vork

Step 2

Meng dan alle ingrediënten erdoor (die je dan al gesneden hebt) en voeg als laatste de dressing (ik gebruik hier kant en klare) toe en schep goed door elkaar

Step 3

Klaar is je gezonde lunch!

Misschien ook lekker