Ossenhaas met kruidenboter

Ossenhaas
  • voorbereiding
    5 Mins
  • kooktijd
    30 - 40 Mins
  • aantal
    4 People

Weer zo’n recept dat ik maar bleef uitstellen, tot ik me er in ging verdiepen en het wederom vrij makkelijk bleek te zijn! Dus bij deze presenteer ik; Ossenhaas uit de oven met kruidenboter. Zoals jullie ondertussen wel gewend zijn ben ik een “gemak dient de mens” type en dit recept past daar perfect bij. Met de aankomende kerst is dus een super lekker gerecht dat echt in no time gemaakt is. De oven doet het meeste werk en het belangrijkste is om de kerntemperatuur in de gaten te houden.

Zoals ik al vertelde bij de hele kip uit de oven gebruik ik hier een Meater voor waarbij ik op mijn telefoon kan instellen om wat voor soort vlees het gaat (het zou eigenlijk bijna geen koken meer mogen heten op die manier). Wij houden niet van heel erg rood vlees en ossenhaas vind ik zelf sowieso het lekkerst als hij medium gebakken is. Ook het heel simpel kruiden met peper en zout en dan naderhand er kruidenboter op laten smelten is voor mij echt het ultieme recept.

De kerntemperatuur voor ossenhaas wil je rond de 56 graden hebben voor medium en als je liever rare wilt dan hou je 51 graden aan. Zeker niet over de 56 graden heen gaan, dat is echt ontzettend zonde van dit toch best wel prijzige stuk vlees. Wees vrij om zelf een marinade te maken, maar voor ons hier thuis is deze simpele versie toch echt wel favoriet.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Zorg dat je het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling legt zodat het op kamertemperatuur kan komen

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden, strooi royaal peper en zout over de ossenhaas, aan beide kanten

Step 2

Verhit wat boter in een koekenpan en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht op middelhoog vuur, dit duurt een minuut of 3

Step 3

Vet een ovenschaal of braadslee in en leg de dicht geschroeide ossenhaas hierin. Dit is het moment dat je de vleesthermometer erin doet als je dit gebruikt

Step 4

Zet in de oven en bak zo'n 30 a 40 minuten op 160 graden of tot de kerntemperatuur 56 graden heeft bereikt

Step 5

Maak ondertussen de kruidenboter door de gezouten roomboter te mengen met de geperste knoflook en gehakte peterselie

Step 6

Haal uit de oven en laat even 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie, dien daarna op

Misschien ook lekker