Lekkere frisse Bietjes smoothie

lekkere frisse bietjes smoothie
  • voorbereiding
    5 Mins
  • kooktijd
    5 Mins
  • aantal
    1 People

Vandaag een lekkere frisse bietjes smoothie. Ik had nog bietjes in de koelkast liggen waarmee ik even niets wist te maken (geen zin in salade enzo) dus toen heb ik er in een opwelling een smoothie van gemaakt! Heerlijk joh, fris maar ook zoetig en boordevol vitamine en mineralen. Ook heerlijk na een intensieve workout.

Ik ben een grote voorstander van smoothies in de ochtend omdat je dan zonder al te veel moeite al een berg groente naar binnen werkt. Want laten we vooral eerlijk zeg, veel van ons eten dagelijks niet genoeg groenten en fruit. Hier in huis is dat echt niet anders hoor, hoeveel ik ook kook of bak of klaarmaak. Mijn middelste zoon is wel van de gezonde dingen eten. Hij pakt eerder een appel of een banaan dan een koekje of snoep. Die andere 2 dat is echt een heel ander verhaal haha, daar moet ik bijna met dwang naar binnen proppen. 

Die strijd heb ik lang geleden al opgegeven trouwens, want er is geen beginnen aan. Als ze niet willen, dan willen ze niet al sta ik op mijn kop. De truc hier thuis is dat ik vaak als ik ga koken een bak of bord met rauwkost op tafel zet met komkommer, tomaatjes en paprika. Over het algemeen is dit leeg tegen de tijd dat we gaan eten en hebben ze dus al het nodige gezonde naar binnen gewerkt. Over de groenten tijdens het eten doe ik dan niet zo moeilijk.

Soep is trouwens ook een goede manier om ze groenten te laten eten, maar eerlijk is eerlijk, niet alle kids houden van soep. Hier thuis is vooral mijn jongste een groot fan van alle soorten soep zolang ze maar glad gepureerd zijn. Voor inspiratie, kijk eens bij de soeprecepten. Smoothies drinkt hij trouwens ook graag, de andere 2 natuurlijk weer niet. En zo blijf je lekker bezig met manieren verzinnen om maar genoeg vitaminen bij ze naar binnen te krijgen.

Ik ga nu zelf even van deze lekkere frisse gezonde bietjes smoothie genieten. Hele fijne dag allemaal!

Ingredients

Directions

Step 1

Als je en rauw bietje gebruikt, schil deze dan eerst en snij in stukken, maak vervolgens de ananas schoon (of gebruik diepvries)

Step 2

Gooi alles in een blender en laat deze op de hoogste stand een minuutje draaien tot alles mooi egaal is

Step 3

Is je smoothie te dik, voeg dan wat water toe

Misschien ook lekker