Watermeloen salade

watermeloensalade
  • voorbereiding
    15 Mins
  • aantal
    6 People

Zo het lijkt er op dat het dit weekend best wel lekker weer wordt en dat betekent dan ook dat de bbq aan kan! Hier thuis zijn we geen hardcore bbq-ers (is dat een woord??) maar we vinden het wel leuk en proberen steeds vaker nieuwe dingen uit. Wij hebben hier een hele oude Weber bbq staan, maar die doet het nog steeds prima. Voor vaderdag hebben de jongens mijn man de BBQ-Bijbel cadeau gegeven, super leuk boek is dat! Dus ik denk dat we deze zomer vaker in de tuin zullen koken, want er staan zoveel lekkere recepten in.

Voor nu hou ik het even bij deze hele makkelijke maar oh zo smaakvolle watermeloen salade. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook echt heel erg lekker. De watermeloen en aardbei passen perfect bij het zoute van de feta. Het grappige is dat er helemaal geen dressing aan te pas komt. Het kan natuurlijk wel, maar het is dus echt niet nodig. Het sap van de vruchten en komkommer is eigenlijk al genoeg. Mocht je geen feta hebben of lusten dan kan je ook met geitenkaas uit de voeten hier, geen probleem, net zo lekker.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Mijn ervaring is dat je deze salade niet al te lang van te voren moet maken, aantal uur is prima en dan gewoon in de koelkast zetten, maar niet al de dag ervoor ofzo dan wordt ie een beetje zompig.

Step 1

Ontdoe de watermeloen zoveel mogelijk van de zwarte pitjes en snij hem dan in blokjes

Step 2

Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in tweeën of in vieren, afhankelijke van hoe groot ze zijn

Step 3

Snij de komkommer in de lengte door midden en dan de helften weer in tweeën. Snij de vochtige zaadlijsten weg en hak de komkommer in blokjes

Step 4

Rits de muntblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn, verkruimel de feta

Step 5

Doe alles in een mooie saladekom en hussel voorzichtig met je handen door elkaar. Zet in de koelkast tot dat je gaat eten

Misschien ook lekker