Hutspot Soep

hutspot soep
  • voorbereiding
    5 Mins
  • kooktijd
    50 Mins
  • aantal
    6 People

Wattus, jak!? Dat was over het algemeen de reactie van mijn huisgenoten toen ik zei dat ik soep had gemaakt van peen, ui en aardappel. Ik snap het wel, het klinkt ook niet zo heel aantrekkelijk, maar het is echt wel heel erg lekker. En super vullend, dus een ideaal avondgerecht dat je ruim van de voren klaar kan maken. Goed stuk brood erbij of een frisse salade en je avondeten is compleet.

Ook ik had m’n twijfels hoor, maar ik had nu eenmaal 2 zakken hutspot liggen die echt op moesten. Ik wilde al dagen stamppot maken, maar dat stuitte op veel weerstand hier thuis, want die aten liever andere dingen. Aangezien ik niet graag eten weggooi had ik bedacht dat ik er vast wel soep van kon maken. Ik heb de uien op laag vuur lekker lang laten sudderen zodat ze heerlijk zacht waren. Ik heb er twee aardappelen bij gedaan, maar dat zou je denk ik ook makkelijk weg kunnen laten en een flinke thl mosterd.

Easy does it! En aangezien ik dus een kilo peen en uien had, kreeg ik daar ook ruim anderhalve liter soep uit. Aangezien ik de peen en ui in de aanbieding had gekocht is dit ook nog eens een mega budget recept geworden, een lekkere meevaller. Ik zou zeggen, probeer het eens, je zult verrast zijn.

Enjoy!

 

Ingredients

Directions

Ik heb ook nog een Reels op Instagram gemaakt voor dit makkelijke recept. Een kort filmpje waar je kan zien hoe je het maakt.

Step 1

Haal de uien uit de zakken hutspot en bak ze op laag vuur in boter zo'n 20 minuten tot ze zacht en bruinig zijn

Step 2

Schil de aardappelen en hak ze in blokjes. Voeg de peen en aardappelen toe aan de uien en een thl mosterd en schep door elkaar

Step 3

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook, laaat 30 minuten zachtjes koken

Step 4

Pureer het geheel en proef op peper en zout

Misschien ook lekker