Kip-Bugles

Kipbugles
  • voorbereiding
    20 Mins
  • kooktijd
    20 Mins
  • aantal
    4 People

Kipnuggets, maar dan net even anders. Lekkere malse kipstukjes in een jasje van … ja ja Bugles! Ik vind het lekker en mijn kids ook, dus tja dan zetten we het recept ook maar gewoon online. Het idee ontstond toen de jongens graag kipnuggets wilden eten, maar ik a. geen zin had om naar de Mac te gaan en b. ik geen paneermeel meer in huis had. Dus na wat laden opengetrokken te hebben kwam ik tot de briljante (al zeg ik het zelf) ingeving om bugles daarvoor te gebruiken. Ideaal!

Ik gebruik het liefste kippedij want die zijn lekker mals en de kans op droge kippies is daarmee heel erg klein. Het recept is uiteraard simpel, het is wel een beetje geklieder, maar het is het helemaal waard. Ik zat aan het eind met 10 ei/bugles klonten aan m’n vingers, maar goed even onder kraan en alles is zo weer schoon. Ik heb ze in de oven gebakken, je zou ze ook kunnen braden in een koekenpan met een laagje olie en wellicht zelfs kunnen frituren, maar dit vind ik het makkelijkst en je gebruikt ook minder vet.

Hoe maak je het?

Het principe is makkelijk, maar je moet wel alles klaar zetten anders kom je in de knoei. Je kruid de kippedij-stukjes met peper en zout en legt deze op een plank. Daarnaast zet je in deze volgorde klaar: een kom met de (glutenvrije) bloem, een kom met het ei-melk mengsel daarna het bord met de fijngemaakte bugles en als laatste de bakplaat bekleed met bakpapier. Je kan dan in één keer doorwerken, dat is wel zo prettig.

Vergeet vooral niet de kip zelf met peper en zout te kruiden, dat was ik dus de eerste keer wel vergeten en dan smaakt het toch een beetje flauw, ondanks dat er aan de chipslaag wel smaak zit. Ik ben benieuwd wat jullie (en jullie kids) er van vinden. Laat het me vooral weten.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik heb eerlijk gezegd niet geteld hoeveel kip-bugles we gemaakt hebben, maar het was voor 4 personen genoeg. Ik schat misschien zo'n stuk of 20 - 24 .. Lekker met bbq-saus of chilisaus. Ik heb hier overigens glutenvrije bloem gebruikt, maar gewone werkt net zo goed.

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Step 2

Snij de kippedij in blokjes van ongeveer 3x3 cm, zorg dat ze ongeveer even groot zijn. Bestrooi ze met zout en peper, leg op een bordje klaar

Step 3

Doe de bloem in een lage kom. Meng de eieren met de melk en klop goed los en door elkaar, zet naast de melk. Open de zak met bugles en crush ze daarna door stevig in de zak te knijpen. Je kan ook met een deegroller over de zak heen en weer rollen. Strooi daarna uit op een groot bord en zet deze naast het melk-ei mengsel

Step 4

Zet de bakplaat achter het bord met bugles-kruimels, dan kunnen we nu gaan beginnen met kliederen

Step 5

Pak een stukje kip en wentel dat door de bloem, vervolgens dompel je het onder in het eimengsel en als laatste haal je het door de chipskruimels. Leg op de bakplaat. Dit herhaal je tot alle kipstukjes op zijn en met een mooi laagje op de bakplaat liggen

Step 6

Schuif de plaat in het midden van de oven en bak op 200 graden zo'n 20 minuten. Daarna kan je aanvallen!

Misschien ook lekker