5x Weekend Recepten

weekend food

Yeah, het is weer weekend! Dat betekent over het algemeen wat rustiger aan kunnen doen, misschien wat later opstaan, uitgebreider ontbijten en lekker koken in de avond. Althans, dat proberen we hier altijd te doen. Maar goed, het loopt vaak genoeg anders en dan wordt er uiteindelijk helemaal niet gekookt maar pizza besteld haha. En ook dat is prima en hoort wat mij betreft helemaal bij het weekend-gevoel.

Voor degene die zin hebben dit weekend lekker te eten (en ook kidsproof) zet ik hierbij 5 recepten op een rijtje die eigenlijk altijd wel in smaak vallen en bij uitstek onder de categorie weekend-hap vallen!

1. Kip-bugles – deze lekkere kipnuggets met een krokant laagje van Bugles-chips zijn niet te versmaden en de jongens hier in huis vinden ze helemaal top. Serveer ze met frietjes of aardappelen uit de oven en een simpele salade of gewoon wat groenten. Succes gegarandeerd!

2. Broodje Hamburger – gouwe ouwe maar nooit uit de mode, een smeuïg broodje hamburger, zelfgemaakt wel te verstaan.

3. Nachos met pullen chicken – super smakelijke nachoschotel met malse stukjes kip, jalapêno pepers, kaas en tortillachips. Ik maak hier altijd 2 schalen want eentje met z’n 5en (waaronder een super-puber van 14) is echt niet genoeg!

4. Lasagne – all time favorite van mijn middelste zoon, ik kan hem er ’s nachts voor wakker maken denk ik. Lasagne uit een pakje is een prima optie voor doordeweeks, maar in het weekend is deze toch echt wel ’the bom’. En ja het is veel werk, maar het is het zooooo waard!

5. Pittige gehaktballetjes – officieel is dit een bbq recept, maar je kan de balletjes natuurlijk ook gewoon in de pan braden zonder de stokjes of met stokjes in de oven bakken. Lekker met een frisse salade erbij of groenten uit de oven en wat frietjes.

Enjoy en een heel fijn weekend!

Misschien ook lekker