Menu-inspiratie voor doordeweeks

makkelijke maaltijden

Ik dacht ik ga eens wat menu-ideetjes delen voor de doordeweekse dagen. Zelf merk ik dat ik altijd op maandag denk “oh ja, wat gaan we eten deze week?”. Vervolgens ga ik dan in de agenda kijken hoe het met alle trainingen zit, wie wanneer wel en niet mee eet, welke dag ik zelf rond etenstijd weg ben om iemand te brengen/halen etc. Het blijft een uitdaging moet ik zeggen. Gelukkig worden mijn kids al wat groter en kunnen 2 van de 3 zelfstandig naar hun sporten, maar de jongste moet nog wel gehaald en gebracht worden. Gelukkig is het maar 2 keer in de week, maar toch, het is dan altijd rondom etenstijd.

Aangezien meer mensen hier last van hebben, leek het me een goed plan om wat maaltijd ideeën te delen zodat je niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Ik ga er zeker 3 van de 5 maken die hieronder staan:

5x makkelijke doordeweekse maaltijden

Pittige Noedels –> lekker makkelijk en snel recept met een pittige nasmaak, ideaal op sportavonden want het is zo gemaakt en je kan het ook heel gemakkelijk weer opwarmen.

Groenten Quiche –> valt hier altijd heel goed in de smaak, je kan alles van te voren klaarmaken en dan doet de oven op het laatst de rest. Ook een goede bron van eiwitten en vitamines voor na een intensieve training.

Geroosterde groenten –> super makkelijk en smaakvol gerecht, kwestie van de groenten en chorizo snijden op een bakplaat smijten, husselen met olie en kruiden en hoppa in de oven.

Knoflook spaghetti met gamba’s –> pasta kan altijd en deze is net even anders, lekker licht en gezond door de gamba’s en groenten en binnen een half uur op tafel.

Simpele macaroni –> always a winner dit makkelijke pastagerecht, buiten mijn oudste zoon (die wars is van tomatensaus) ken ik niemand die dit niet lust. Handig want je kan alles van te voren maken en ook dit gerecht is zo opgewarmd voor degene die later aanschuiven.

Ik hoop dat jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen en zo ook doordeweeks kunnen genieten van lekker eten dat snel op tafel staat.

Enjoy!

Misschien ook lekker