Havermout crackertjes

havermoutcrackers
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    12 Mins

Een lekker en makkelijk recept op zelf havermout crackertjes te maken,  yummie! Je hebt voor deze crackers maar 5 ingrediënten nodig en dat is inclusief het zout, nou als dat niet makkelijk is!

Als je niet perse glutenvrije havermout nodig hebt (omdat je er geen last van hebt) dan zijn dit ook nog eens super goedkope crackers om te maken! Voor 49 cent koop je volgens mij bij de AH al een pak havermout en daar kan je heeeeel veel crackers van maken! Ook wel eens een leuke bijkomstigheid aangezien ‘gezonder’ eten op de een of andere manier altijd duurder lijkt dan een ongezond voedingspatroon.

Binnen een half uurtje heb je deze crackertjes gemaakt en ze zijn heel goed te bewaren in een afgesloten trommeltje of glazen pot. Heerlijk met de wortel hummus van laatst of bijvoorbeeld met de paprikadip.

Ingredients

Directions

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden

Step 2

Maal met een staafmixer de havermout voor ongeveer de helft fijn. Dus je hebt dan een combinatie van havermout en havermeel zeg maar

Step 3

Schep het zout en het sesamzaad er doorheen

Step 4

Klop dan het ei en eiwit door het havermengsel tot het een plakkerig deeg wordt

Step 5

Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er nog een vel bakpapier bovenop. Rol met de deegroller het geheel uit tot een platte koek. Hoe dunner hoe lekkerder de crackers uiteindelijk zullen zijn

Step 6

Snij alvast vierkantjes of rechthoekjes met een mes of pizza-mes zodat je straks makkelijker kan breken

Step 7

Doe de bakplaat in de oven en laat bakken voor z'n 12 tot 15 minuten (ligt aan de dikte).

Step 8

Check vanaf 12 minuten of er niets aanbrand

Step 9

Laat het geheel afkoelen op een rooster en breek in stukken

Misschien ook lekker