Makkelijke vegetarische Nasi

Nasi
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    20 Mins

Makkelijke vegetarische nasi, een heerlijk en simpel recept. Meestal gebruik je restjes groenten, rijst eventueel wat kip of spekjes en wat kruiden. Deze nasi staat binnen een half uur op tafel, heel fijn om drukke dagen. Als je de rijst van te voren klaarmaakt ben je nog sneller klaar.

De smaak is uiteraard heel belangrijk maar het gerecht staat of valt met de rijst. Als deze te zacht of te papperig is dan is je hele nasi naar de filistijnen. Ik heb een stoomoven hier thuis en dat is voor rijst echt ideaal. Nog nooit heb ik rijst kunnen verpesten daarin, echt super want met koken op het vuur ging het bij mij altijd mis.

Verder gebruik ik nooit een vaste rijstsoort heb meestal basmati of Surinaamse rijst in huis. Hoe droger de korrel is voordat je nasi gaat opbakken hoe beter het uitpakt. Daarom maak ik vaak de rijst al in de ochtend klaar dan kan het de hele dag verder afkoelen en ‘drogen’. Nasi maken met restjes rijst van de vorige dag gaat ook altijd heel goed.

Er zijn tegenwoordig heel veel kant en klare boemboe’s te krijgen voor nasi en bami. Eerlijk is eerlijk, sommigen zijn ook echt wel heel erg goed en smakelijk. Vaak heb ik altijd wel 1 of 2 zakjes op voorraad liggen, maar als dat niet zo is of ik heb er geen zin in, dan maak ik het gewoon zelf. Uiteraard wel op de voor mij bekende makkelijke manier haha. Zelfde geldt voor de groenten die je erin stopt. De ene keer gebruik ik restjes uit de koelkast, de andere keer neem ik een nasipakket mee uit de supermarkt. Dit recept is een vegetarische versie geworden omdat ik de Ajam Ketjap Pedis erbij at, maar je kan er natuurlijk altijd kip stukjes of spekblokjes doorheen doen.

Wacht niet langer en maak deze makkelijke vegetarische nasi snel een keer en vergeet vooral niet om me te laten weten wat je er van vond.

Enjoy!

 

 

Ingredients

Directions

Step 1

Kook of stoom de rijst, zet daarna apart om te laten afkoelen

Step 2

Verhit wat zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de geperste knoflook. sambal en alle kruiden op laag vuur een paar minuutjes

Step 3

Voeg dan de groenten toe en schep alles goed om, wok op hoog vuur een minuut of 2

Step 4

Schuif de groenten naar de zijkant van de wok, breek het ei boven de pan en roerbak het ei 2 minuten mee met de groenten tot het goed gemengd en gestold is

Step 5

Doe nu de afgekoelde rijst erbij, de ketjap en zet het vuur hoog en schep met 2 spatels alles continue goed om. Doe dit een paar minuutjes tot alles goed gemengd en door gewarmd is

Step 6

Proef op peper en zout, voeg nog toe als dat nodig is, schep nogmaals om en serveer

Misschien ook lekker