Makkelijke Griekse salade

griekse salade
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    4 People

Super makkelijke Griekse salade, wie houdt daar nu niet van? Dit recept is zeer geschikt als bijgerecht bij het avondeten maar ook prima als lunch samen met een lekkere soep, zoals bijvoorbeeld de zoete aardappelsoep. De lijst met ingrediënten lijkt misschien lang, maar het valt echt mee. Je maakt de dressing ook zelf en het meeste daarvan zal vast al in je keukenkastjes hebben staan. Mocht je geen knoflookolie hebben dan kan je een half teentje geperste knoflook toevoegen aan gewone olijfolie, dat is geen probleem.

Nu we met z’n allen thuis moeten blijven en niet lekker op vakantie kunnen, halen we de vakantiesfeer en -smaken toch gewoon hier naar toe? Wij zouden vorig jaar in mei voor het eerst naar Kreta gaan met de jongens. We hadden een super de luxe resort geboekt, maar ja toen kwam er een lockdown en ging dat hele feest niet door. Om de pijn wat te verzachten hebben we in die week dat we normaal gesproken weg waren gegaan lekker veel Grieks eten op tafel gezet hier thuis. Zo kregen we toch een beetje het vakantiegevoel terug en daarbij hebben we super lekker gegeten!

Ik zal eens gaan kijken of ik die recepten nog ergens bewaard en/of gefotografeerd heb, want er zaten echt wel pareltjes tussen. Dan kan ik ze op m’n blog gooien en hebben jullie er ook plezier van!

Maar voor nu, maak dit snelle en gezonde recept voor een heerlijke Griekse salade, dan heb je alvast een klein beetje vakantie op je bord.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Snij de komkommer in de lengte door en daarna nog een keer zodat je vier lange repen hebt. Haal de zaden eruit en snij dan in blokjes

Step 2

Halveer de cherrytomaatjes en snij de olijven ook door de helft, snij de rode ui in dunne halve ringen

Step 3

Doe alles in een leuke saladekom

Step 4

Maak nu de dressing:

Step 5

Klop de knoflookolie, azijn, oregano en wat peper en zout goed door elkaar en giet het dan over de salade, hussel even goed met je handen of een lepel en serveer

Misschien ook lekker