Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    15 Mins
  • aantal
    4 People

Mexicaanse tomatensoep, het is weer net eventjes wat anders. De smaak wordt voor het grootste deel bepaald door de chorizo die meegebakken en gepureerd wordt en dat geeft een behoorlijke kick. Samen met dan nog de jalapêno’s geeft dit op en top een Mexicaanse smaak! Deze soep staat in een half uurtje op tafel en je kan ‘m opleuken met tortillachips en geraspte cheddar. De groenten uit het blikje bonduel Mexicaanse melange zorgt voor een lekkere bite.

Enjoy!

Ingredients

Directions

De tortillachips en geraspte cheddar kaas gebruik je als garneren als je dat lekker vindt, het hoeft niet. Zet het lekker op tafel en laat iedereen het zelf al dan niet toevoegen. Ook lekker is wat tortillachips een minuut of 8 met wat cheddarkaas in de oven bakken voor erbij!

Step 1

Bak in wat olie in een ruime (soep)pan de ui en knoflook en chorizo een paar minuutjes. Voeg dan de gehakte tomaten en zoete aardappel erbij en schep goed om

Step 2

Voeg de Mexicaanse kruiden toe, de jalapêno en roer er goed door heen. Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dan 15 minuten op laag vuur pruttelen

Step 3

Als de soep klaar is pureer je het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan het blikje Mexicaanse melange toe en warm de soep nog even door.

Step 4

Proef op peper en zout en serveer dan met de tortillachips en cheddarkaas

Misschien ook lekker