Lekker lui havermout muesli brood

lekker lui havermout muesli brood
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    1 Hour, 45 Mins
  • aantal
    4 People

Lekker lui havermout muesli brood, dat klinkt als muziek in mijn oren. Zoals ondertussen wel duidelijk is ben ik een luie kok. Ik hou ontzettend van lekker eten, maar wil het wel het liefst zo makkelijk en snel mogelijk voor m’n neus hebben staan. Dit geldt ook voor mijn broodrecepten. Ik hou van brood (ook al krijg ik er vaak buikpijn van) en heb al vele recepten geprobeerd al dan niet met succes. Alleen dat eeuwige kneden, rijzen, kneden, rijzen, kneden, rijzen….ppff dat is echt niks voor mij. Dan denk ik in de ochtend, leuk ik ga vers brood maken en dan eindelijk tegen de avond heb ik eens een keer brood. Nee dat moet anders kunnen vond ik dus ik ben gaan experimenteren.

Het resultaat: dit lekkere luie havermout muesli brood! Halleluja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het liefst had ik het glutenvrij gemaakt, dat ga ik ook nog wel proberen. Ik ging nu voor een succes-momentje dus heb voor Speltbloem gekozen. Het is dan niet glutenvrij maar wel tarwevrij en dat kan soms ook al verschil maken voor sommige mensen (inclusief ondergetekende). Ik heb zelf lactosevrij melk gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Net zo goed als dat je ook gewone bloem kan gebruiken.

Recept Nigella

Dit recept is afgeleid van een recept van Nigella uit een van haar boeken. Ik heb het her en der aangepast aan wat ik in huis had. Het resultaat is dus dit lekkere luie havermout muesli brood geworden. Het is echt super simpel om te maken. Het enige is dat het vrij lang in de oven moet staan, maar goed dan kan je lekker andere dingen gaan doen. Als je dit brood in de ochtend in de oven zet heb je bij de lunch gegarandeerd vers brood! Dit brood blijft overigens ook heel lang vers heb ik gemerkt. Tot zeker 4 dagen na het bakken is het nog vers. Invriezen in plakken is natuurlijk ook een goede optie zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Ik heb ook nog een recept op mijn blog staan voor ander makkelijk ‘brood’, namelijk Haver-Gierstbrood, alleen dat is toch minder brood-achtig dan dit recept. Ik raad je echt aan dit brood eens te maken, je zal er geen spijt van krijgen. Het is heerlijk met oude kaas of appelstroop (of met allebei heb ik recent ontdekt).

Enjoy!

 

 

Ingredients

Directions

Step 1

Pak een grote kom en doe daar alle ingrediënten in. Roer goed door elkaar met een houten lepel of spatel, je krijgt een beetje een soort dikke havermoutpap

Step 2

Doe het beslag over in een broodvorm of cakevorm (ik heb een siliconen gebruikt) en zet in de nog koude oven

Step 3

Zet de oven aan op 130 graden en laat het brood 45 minuten in de oven staan

Step 4

Zet hierna de oven op 180 graden en laat het brood nog een uur in de oven garen. Het is gaar als je goudbruin is en licht hol klinkt als je er op klopt aan de onderkant

Step 5

Laat afkoelen op een rooster

Misschien ook lekker