Havermout ontbijt koekjes

havermout ontbijt koekjes
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    25 Mins

Yeah cookies voor ontbijt! Wie wil dat nou niet? Deze havermout ontbijt koekjes zijn the bom. Makkelijk om te maken, goed in te vriezen en heerlijk om je dag mee te starten. De havermout en het kokosmeel zorgt voor lekker veel vezels en de dadels en honing maken het dat deze koekjes vrij zijn van geraffineerde suikers. Doordat je er gelijk een stuk of 13 maakt, kan je een deel invriezen zodat je de hele week het ontbijt al klaar hebt. Hoe fijn is dat?

Dit is een recept van mijn oude blog (soepkipje.blogspot.nl) en toen ik een re-direct instelde kreeg ik vrij snel mailtjes van mensen die recepten van mijn oude blog misten op mijn nieuwe blog. Dat klopt ook zeker want ik heb nog lang niet alle recepten overgezet. Deze ontbijt koekjes werden het meest genoemd dus tja, dan is het tijd om ze er natuurlijk op te gaan zetten.

Ik heb deze havermout ontbijt koekjes opnieuw gemaakt en een paar kleine aanpassingen gedaan in het recept. Nieuwe foto’s gemaakt en voilà, ready to go. Deze versie is gluten- en lactosevrij omdat ik glutenvrije havermout heb gebruikt en rijstemelk. Je kan natuurlijk ook gewone havermout en melk gebruiken, de uitkomst is gewoon hetzelfde.

Nog meer havermout ontbijtjes

Zelf vind ik ontbijt altijd een lastige omdat ik in de ochtend nooit zoveel tijd neem om iets te maken. Deze havermout ontbijt koekjes zijn dan echt een uitkomst. Mocht je gek zijn op havermout, probeer dan ook eens deze overnight oats, die zijn ook super lekker en simpel om te maken. Je pakt het ’s ochtends uit de koelkast en kan gelijk aanvallen. Ook het havergierst-brood is een goede optie voor een snel ontbijt, omdat je deze op zondag kan bakken en dan rest van de week klaar bent wat het ontbijt betreft.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze havermout ontbijt koekjes vinden. Laat het zeker weten via social media, instagram of facebook, dat vind ik altijd erg leuk.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik heb er voor gekozen de koekjes in de gesmolten chocola te dopen. Dit is wel wat meer werk. Je kan de chocola ook gewoon fijn hakken en door het deeg mengen. Easy does it!

Step 1

Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier

Step 2

Doe de pecannoten en de havermout in een keukenmachine en laat even draaien tot het fijngemalen is (niet te lang anders krijg je pasta)

Step 3

Gooi over in een kom en voeg kokosmeel, kaneel, zout, vanille en bakpoeder toe. Schep door elkaar

Step 4

Doe nu in de keukenmachine de kokosolie, melk, dadels, banaan en honing en laat draaien tot het goed gepureerd is

Step 5

Voeg alles samen en roer tot een goed deeg.

Step 6

Vorm dan met je handen ballen ter grote van een golfbal en leg deze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat

Step 7

Zet ze in de oven voor 25 minuten. Na 12 minuten heb ik ze gedraaid

Step 8

Laat afkoelen op een rooster en doop ze daarna allemaal voor de helft in de gesmolten chocola. Laat uitharden op bakpapier

Misschien ook lekker