Aziatische Salade

aziatische salade
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    4 People

Dit is echt zo’n ontzettend lekkere salade. Zoet zuur pittig, alles zit er in, ik vind ‘m echt subliem. Helemaal niet lastig om te maken, je moet er eventjes een moment voor maken, maar dan is ie ook binnen 10 minuten klaar. Ik maakte deze salade voor naast de saoto soep (welke ik nog steeds niet op mijn blog heb staan want ik vergeet elke keer foto’s te maken!) want ik hou altijd wel van iets fris naast zo’n hartige soep.

Na een inspectie in mijn vrij overvolle koelkast kwam ik deze ingrediënten tegen en toen was het idee voor de salade snel ontstaan. Het lijkt trouwens veel dat ik er een hele rode peper doorheen doe, maar je merkt er nauwelijks wat van, de zaadlijsten en pitjes zijn verwijderd en dan valt de hitte echt wel mee. Daarbij compenseert het zuur van de limoen dat ook aardig.

Handig weetje nog: als je peper hebt gesneden zit dan nooit aan je oog of je neus ofzo, want dat is echt niet fijn (ervaringsdeskundige hier), met het sap van de limoen kan je dat neutraliseren. Dus smeer je handen in met limoen- of citroensap en was dat na een paar minuten er weer af en je hebt nauwelijks meer last van peper-vingers! Oh ja, zit ook niet met je vinger in je oog als je ze net met zure sap hebt ingesmeerd, ook dat is niet prettig … (wederom ervaringsdeskundige hier)

Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze salade als ik, laat het me weten!

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Maak eerst de dressing: Snij de rode peper door midden en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij in reepjes en vervolgens hak je alles fijn. Hak de cashewnoten tot kleine stukjes. Rasp de limoenen en pers ze uit

Step 2

Doe alles in een kommetje en voeg de sojasaus, bruine suiker en 1 el water toe, roer tot een dressing en zet opzij.

Step 3

Was de komkommer en snij in de lengte door midden en vervolgens nog een keer in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en snij in hele dunne plakjes (of gebruik een mandoline of kaasschaaf oid) Snij de lente ui in ringetjes (tot het groene stuk)

Step 4

Schil de mango en snij er dunne plakken vanaf, net zo lang tot je bij de pit bent.

Step 5

Leg de veldsla in een mooie saladeschaal en drapeer de komkommer hier op en bestrooi met de lente ui. Leg dan de plakjes mango erop en hussel licht met je handen alles een beetje door elkaar

Step 6

Lepel de dressing er over heen en schep voorzichtig om. Klaar!

Misschien ook lekker