Verwarmende kippensoep

verwarmende kippensoep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    60 Mins
  • aantal
    5 People

Niks zo lekker als een grote kom verwarmende kippensoep. Of je nou ziek bent of niet, kippensoep kan altijd! Heerlijk zoutig en verwarmend, een opkikker als je die op dat moment kan gebruiken. Er zijn vele variaties voor kippensoep, dit is mijn recept. Zoals gewoonlijk makkelijk en met niet al te veel ingrediënten. Snel is ie alleen niet want de soep moet nu eenmaal een uurtje borrelen. Maar in die tijd kan je lekker wat voor je zelf doen of bijvoorbeeld nog even je werk afmaken.

Hier in huis is deze soep naast pompoensoep echt een favoriet, iedereen eet het. Dat kan ik niet over andere soepen zeggen, want 2 van mijn 3 kids zijn nu eenmaal geen soep-fans. Zelf ben ik dat wel, het liefst eet ik het elke dag! Soep is namelijk zo makkelijk en voedzaam, vaak ook heel snel klaar. Restjes groenten heb ik hier dan ook eigenlijk nooit, want ik maak er altijd soep van of gooi het door smoothies. Het is ook ideaal om in te vriezen voor een later tijdstip. Zo kan je op maandag een hele grote pan koken, in porties invriezen en dan heb je altijd soep op voorraad. Handig als je onverwacht bezoek krijgt met de lunch bijvoorbeeld.

Ik maakte deze soep toen mijn jongste een beetje grieperig was. Op een of andere manier heeft kippensoep altijd een heilzame werking, je voelt je altijd een stukje beter na een kom van deze verwarmende soep. Maar wacht vooral niet tot je ziek bent om deze soep te maken, hij is geschikt voor elk moment, elke gelegenheid.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Hak de wortel in grove stukken, pel de ui en snij deze in vieren, snij de prei in ringen (niet het groene deel), hak de halve rode peper fijn zonder de zaadjes

Step 2

Doe de bouillon in een soeppan en zet op laag vuur

Step 3

Doe de kippenpoten erbij en alle groenten (behalve de peterselie)plus de ketjap en breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat een uur sudderen

Step 4

Haal na een uur de kip eruit en trek met een vork het vlees van het bot en snij in reepjes. Doe terug in de pan

Step 5

Proef op peper en zout, voeg eventueel extra toe en dien op met gehakte peterselie er over heen gestrooid

Misschien ook lekker