Bietjes salade met blauwe kaas en noten

Bietjes salade met blauwe kaas
  • voorbereiding
    10 Mins
  • aantal
    1 People

In het kader van ‘op zoek naar meer balans’ heb ik hier een overheerlijke bietjes salade met blauwe kaas en noten. Een super smaakvolle salade die echt in 10 minuten gemaakt is want alle producten zijn zo te gebruiken. Even het een en ander fijn hakken, appeltje schillen en klaar is klara! Helemaal in mijn straatje zeg maar. Uit luiigheid heb ik een kant en klare honing mosterd dressing gebruikt, maar die kan je ook heel makkelijk zelf maken natuurlijk. Je husselt wat olijfolie, citroensap, mosterd en honing door elkaar en you’re good to go.

Hoe sterk je de blauwe kaas wilt hebben laat ik aan jou over. De een vindt scherp lekker de ander houdt meer van zacht en romig, er is keus genoeg. En hou je niet van deze kaas, dan is geitenkaas of feta ook een super optie in deze salade. Ik heb altijd wel zo’n vacuüm pakje gekookte bietjes in de groentela liggen. Bietjes zijn super gezond en goed te mixen met allerlei kaassoorten, maar ook met appel of peer. Wat groen erbij zoals sla of spinazie en je hebt een volwaardige salade. Bietjes doen het trouwens ook goed in smoothies, check maar eens hier.

Bijna weekend

Donderdag is het alweer vandaag, de werkweek zit er al weer bijna op. Ik moet zeggen dat het thuisonderwijs me deze week zwaarder valt dan voorheen, geen idee waarom eigenlijk. De nieuwe extra maatregelen vind ik stom, maar het is wat het is, kan er niet zo veel aan veranderen. We zouden dit weekend gaan borrelen bij vrienden, maar aangezien er nu nog maar 1 persoon op bezoek mag denk ik niet dat we dat gaan doen. Gelukkig kunnen de kids nog wel sporten dat is wel heel erg fijn. Ik heb er twee die op waterpolo zitten en dus een tijd niet konden sporten omdat de zwembaden al eeuwen dicht zijn. Nu kunnen ze gelukkig veldtrainingen doen, zijn ze toch lekker in beweging en weer even in contact met hun teamgenootjes.

Verder gaan we wel kijken wat we van het weekend gaan maken. Eerst maar even vandaag en vrijdag doorkomen en deze bietjes salade met blauwe kaas en noten gaat mij er zeker doorheen slepen! Het gaat overigens best aardig met mijn intentie om beter te eten en minder suiker naar binnen te proppen. Ik heb vooral eind van de middag een lastig moment omdat ik dan blijkbaar altijd aan het snaaien ben. Nu loop ik dan onrustig heen en weer en trek continue de laden en koelkast open haha, maar neem niks of wat tomaatjes ofzo. Ik moet nog op zoek gaan naar goede alternatieven die ik ook echt lekker vind.

Voor nu is deze salade even favoriet, hoop dat jullie ‘m ook lekker vinden!

Enjoy!

 

Ingredients

Directions

Step 1

Snij de gekookte bietjes in blokjes, verkruimel de blauwe kaas, schil de appel en hak deze ook in stukjes, hak de noten

Step 2

Leg de veldslag in een diep bord, doe de overige ingrediënten erbij en druppel de dressing er overheen. Enjoy!

Misschien ook lekker