Mijn Saotosoep

Saoto soep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    1 Hours

Ok, ik ga dit recept maar eens online zetten. Er is me zo vaak gevraagd of ik het wil delen, dus bij deze dan. Deze ‘Saotosoep’ is mijn eigen versie van het origineel. Sommige mensen zullen waarschijnlijk hun neus ophalen voor deze versie, maar who cares, wij vinden ‘m hier thuis waanzinnig lekker. En over culinaire inzichten kan je twisten, maar smaken verschillen nu eenmaal. Zoals jullie ondertussen wel weten hou ik ook gewoon van makkelijke recepten, maar dit zal nooit ten koste mogen van de smaak! Dit is een makkelijk recept met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kan halen, je hoeft er niet eens speciaal voor naar de Toko (mag wel natuurlijk).

Ik hoop dat jullie het lekker vinden, laat het me zeker weten via Instagram bijvoorbeeld of stuur me een berichtje.

Enjoy!

 

Ingredients

Directions

De lijst met ingrediënten lijkt enorm, maar het valt echt wel mee. De helft hiervan zijn de toppings zoals rijst en taugé die je nodig hebt als de soep klaar is.

Step 1

Verhit wat zonnebloemolie in een grote soep pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes op laag vuur. Voeg de laos, sereh, gember en sambal toe en fruit eventjes mee

Step 2

Doe nu de kippenpoten erbij, het salamblad (of laurier) en schenk de bouillon er overheen, breng aan de kook

Step 3

Lepel de ketjap in de soep en zet het vuur laag, laat een uurtje zachtjes koken tot de kip gaar is

Step 4

Ondertussen kan je nu de rijst gaan koken/stomen, eieren koken etc

Step 5

Haal de kip uit de pan als het gaar is en trek met een vork het vlees van het bot en snij of scheur het in kleinere stukjes, doe terug in de pan

Step 6

Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog peper, zout, sambal, ketjap toe

Step 7

Nu dien je de soep op, zet de pan op tafel, geef iedereen grote kommen en laat ze deze eerst vullen met rijst, ei, taugé, frietjes, peterselie en gebakken uitjes. Schep daarna de soep er over heen.

Misschien ook lekker