Geroosterde groente met chorizo

gegrilde groenten met chorizo
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    25 Mins
  • aantal
    1 People

Soms heb je van die dagen dat je ’s avonds geen zin hebt in een zware maaltijd, maar een salade is ook niet echt waar je op zit te wachten. Dan zijn deze geroosterde groente met chorizo de oplossing! Een grote berg groente uit de oven met in dit geval chorizo erdoor is dan alles wat je nodig hebt om de avond door te komen. Ideaal gerecht voor als je heel toevallig een koolhydraatarm dieet volgt (wat ik overigens niet doe) of gewoon eens wat lichter wil eten ’s avonds.

De bereiding is kinderlijk eenvoudig, je snijdt de groente in gelijke stukken, verspreid ze over de bakplaat met de stukjes chorizo ertussen, hussel het geheel met wat olie en kruiden en dan kan de oven het werk van je overnemen. Top, al zeg ik het zelf. Als het klaar is schep je alles over in een mooie schaal, of je zet gewoon de bakplaat op tafel, easy does it!

Dit gerecht is voor 1 persoon, want ik maakte het ook alleen voor mijzelf die avond. Hoeveelheden kan je uiteraard makkelijk verdubbelen. Zit me opeens te bedenken dat dit gerecht helemaal simpel wordt als je zo’n diepvrieszak met gegrilde groente neemt, hoef je alleen de chorizo te snijden. Mocht je gek zijn op chorizo (zoals ik) probeer dan ook eens de krieltjes uit de oven met chorizo, die zijn ook niet te versmaden. Laat je me weten als je deze overheerlijke geroosterde groente met chorizo hebt gemaakt? Ik hoor het graag.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden

Step 2

Hak alle groenten in stukken, zorg dat de stukken ongeveer even groot zijn zodat alles gelijkmatig gaar wordt in de oven straks. Snij de chorizo in plakken van 0,5 cm en die vervolgens in vieren

Step 3

Gooi alles in een braadslee of spreid uit op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Hussel de olijfolie, peterselie en peper/zout erdoor en verdeel alles mooi over de bodem van de braadslee of bakplaat

Step 4

Schuif in de oven voor 25 minuten, schep alles 1 keer tussendoor goed om

Step 5

Vega tip: laat de chorizo weg en voeg als de groenten uit de oven is 50 gr feta aan het gerecht toe

Misschien ook lekker