Kerst Fudge

Kerstfudge
  • voorbereiding
    10 Mins

Fudge is altijd goed en kerst fudge helemaal! Dit is een heel makkelijk recept voor een lekkernij om uit te delen, cadeau te geven of bij de koffie te serveren. Leuk verpakt in zakjes of potjes is dit een super leuk kerstgeschenk. Het is heel makkelijk om te maken, beetje roeren en smelten en dat is het wel zo’n beetje. Ja, je moet wel 3 a 4 uur wachten tot het goed is opgestijfd in de koelkast, dat is nog het lastigste deel!

Je kan natuurlijk allerlei variaties maken maar in dit geval heb ik gekozen voor kerstachtige fudge met cranberry’s en glitter versiering. Door het gebruik van gecondenseerde kokosmelk is het ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.  Maar ja kan natuurlijk ook gewone gecondenseerde melk gebruiken.

Oh en weet je dat je deze heel goed in stukken in kan vriezen en dat ze mega lekker zijn om zo uit de vriezer te eten. Just try it.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Smelt de boter en chocola au bain marie en laat even paar minuten afkoelen

Step 2

Meng dan met de gecondenseerde (kokos)melk, het zout, de cranberry's en 30 gr van de geraspte kokos

Step 3

Lepel het beslag in een brownie blik dat bekleed is met bakpapier en strooi er dan het restant kokos overheen en eventueel wat gouden (cake)versiering

Step 4

Zet in de koelkast om op te stijven, zeker 3 a 4 uur

Step 5

Snij met een scherp met in blokken. Goed te bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast of in de vriezer

Misschien ook lekker