Pittige balletjes

pittige balletjes
  • voorbereiding
    20 Mins
  • kooktijd
    15 Mins
  • aantal
    4 People

Balletjes op de bbq, hoe leuk is dat! Mijn kids zijn dol op balletjes, maar ja op de bbq is dat niet heel erg makkelijk, dus rijgen we ze aan een stokje. Deze pittige Indische balletjes hebben een heerlijk krokant laagje en doen het super goed op de bbq maar zijn ook zeker geschikt voor op feestjes. Als je niet van heel erg pittig houdt dan kan je altijd minder sambal gebruiken natuurlijk. Ik gebruik hier sambal badjak omdat deze minder heet is dan de oelek, meer geschikt voor kinderen zeg maar.

Ik zou zeggen, steek die bbq maar aan en ga lekker balletjes rollen!

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik kon hier ongeveer 24 balletjes uit maken en heb deze per 3 stuks op een stokje geregen. Ik had dus 8 stokjes in totaal. Aangezien wij nog andere dingen bij de bbq hadden was dit voldoende, maar je kan natuurlijk altijd meer maken, zeg gaan gegarandeerd op!

Step 1

Meng het gehakt in een grote kom met het ei, ketjap, sambal, mosterd, uienpoeder, zout en paneermeel. Maak je handen licht vochtig en kneed alles goed door elkaar.

Step 2

Ik test altijd vooraf even of het gehakt voldoende smaak heeft door een klein stukje in een pan met hete olie te bakken en dan te proeven. Ik raad je wel aan dit te doen, want het is zonde als de balletjes uiteindelijk te flauw of juist te zout/pittig zijn.

Step 3

Rol nu de balletjes, maak je handen tussendoor steeds even vochtig zodat niet alles blijft plakken. Strooi dan nog wat extra paneermeel over de balletjes en hussel dit door elkaar zodat alle balletjes een laagje hebben

Step 4

Rijg ze dan per 3 aan een stokje en ze zijn klaar voor op de bbq. Je kan ze afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik (max 1 dag van te voren)

Step 5

Bij ons lagen ze 15 minuten op de bbq en toen waren ze perfect!

Misschien ook lekker