Lekkere geroosterde groenten

lekkere geroosterde groenten
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    25 Mins
  • aantal
    3 People

Lekkere geroosterde groenten, veel makkelijker wordt het niet! En gezond is het ook want je krijgt een shitload aan groenten binnen. In dit recept zit zo al zo’n 700 gram en wij aten dat hier met z’n 2en op. Het is een ideaal gerecht voor mensen die koolhydraatarm eten, visje of stuk vlees erbij en je bent klaar. Ik maakte dit dan ook voor een vriendin die kwam eten die koolhydraatarm eet en deed zelf gezellig mee. Ik moet zeggen dat het echt super lekker was. We aten er zalm bij uit de oven en ik zat echt wel vol na het eten.

Op een of andere manier is het er zo ingesleten dat je koolhydraten moet eten, maar dat hoeft echt niet bij elke maaltijd blijkt maar weer. Het opgeblazen gevoel en de vermoeidheid die ik vaak ervaar na het avondeten bleef na dit gerecht ook uit. Dus…wellicht is het wel voor herhaling vatbaar om in de avond wat koolhydraat-armer te gaan eten. Want eerlijk is eerlijk, helemaal zonder koolhydraten, daar doe je mij echt geen plezier mee, ik word er namelijk bloed chagrijnig van haha. Maar een wat lichtere maaltijd om de dag mee af te sluiten, daar sta ik op zich wel positief tegenover.

Ik heb op mijn blog nog een ander recept staan voor geroosterde groenten, namelijk deze met chorizo erbij. Ook een super lekker gerecht dat zo lekker makkelijk en snel te maken is. Bij dit recept ben je gelijk klaar, want door de chorizo hoef je niet nog eens apart vlees of vis (of iets vega’s) erbij te maken. Dit is dan ook een lekker recept voor als je een super drukke dag achter de rug hebt. Door de zoete aardappel en wortel is dit trouwens niet zo koolhydraatarm als het recept dat hieronder staat.

De zalm die ik erbij had gemaakt heb ik ingesmeerd met een dressing van olijfolie, mosterd, knoflookpoeder, zout en heel veel verse peterselie. Dan op een stuk folie 14 minuten in de oven en klaar. Ik had geen tijd om hier mooie foto’s van te maken, dus zal ik het nog een keer maken om dat wel te doen zodat ik dat recept ook online kan zetten. Voor nu; geniet lekker van dit recept.

Enjoy!

 

Ingredients

Directions

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, zet een braadslee klaar

Step 2

Snij de onderste stukken van de asperges af (harde deel, zo'n 3 cm) en snij ze daarna in 3 stukken. Hak de paprika en courgette in blokjes, snij de champignons in plakjes en de eventuele broccoli in kleine roosjes

Step 3

Leg alle groenten in de braadslee en besprenkel met de olijfolie, knoflook- en uipoeder en Italiaanse kruiden. Hussel met je handen goed door elkaar zodat alle groenten bedekt is.

Step 4

Zet in de oven voor 25 minuten. Schep tussendoor een keertje om. Maal er als het klaar is lekker wat peper over heen en strooi er een beetje zout op, serveren maar!

Misschien ook lekker