Paprika met tonijnsalade

paprika met tonijnsalade
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    8 Mins
  • aantal
    1 People

Ik noem dit altijd mijn ‘sportlunch’. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik alles behalve een sporter ben, maar als ik dan heb gesport dan vind ik het heerlijk om deze lunch te maken. De vele eiwitten geven met het gevoel dat ik goed bezig ben en daarbij is het ook mega verzadigend zonder dat het zwaar is.

Dit is zo’n lunch die ooit spontaan is ontstaan omdat ik was vergeten boodschappen te doen en toch iets gezonds wilde eten na mijn (zeldzame) sportieve moment. Blikjes tonijn heb ik altijd wel in huis, net als punt paprika’s en eieren, dus toen was dit ideetje snel ontstaan.

Ingredients

Directions

Step 1

Kook de eieren 7 a 8 minuten, laat ze goed schrikken onder koud stromend water, pel ze en snij ze doormidden. Snij de appel in blokjes, de overige helft eet je lekker uit de hand zo op

Step 2

Terwijl de eieren koken maak je de tonijnsalade: laat de tonijn uitlekken en trek met een vork uit elkaar. Voeg de soja yoghurt en appel toe, peper, zout en peterselie en schep goed door elkaar. Proef voor de smaak

Step 3

Snij de punt paprika over de lengte doormidden en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Leg op een bord en vul met de tonijnsalade. Leg de gekookte eieren ernaast en smullen maar!

Misschien ook lekker