Gehaktballen

gehaktballen
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    15 Mins
  • aantal
    5 People

Een recept voor gehaktballen? Tja, het is een beetje net als een recept voor hamburgers vind ik, je kan ze prima kant en klaar kopen, maar zelf maken is toch echt wel heel erg lekker. Ook zijn er genoeg zakjes met gehaktkruiden die heel erg lekker zijn, maar hier thuis gaat er toch niks boven ‘mama’s ballen’ ;).

Je kan ze zo pittig maken als wenselijk is, hier eten we regelmatig best een beetje pittig, het is net wat je gewend bent. De hoeveelheid zout lijkt misschien veel, maar geloof me, als je minder doet is het echt niet zo lekker. Maar ook hier geldt, als je zoutarm eet dan ben je dat gewend en zou ik zeker minder gebruiken.

Gehaktballen kan je bij van alles eten. Hier thuis eten we ze vaak bij andijvie stampot, of bloemkool met aardappelen. Ik maak er vaak veel meer want de volgende dag op een broodje met wat mayonaise en srirachasaus is een heerlijke traktatie. Je kan ze makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen.

Het is trouwens belachelijk moeilijk om gehaktballen smakelijk op de foto te zetten heb ik gemerkt. Ik denk dat ik wel een half uur bezig ben geweest met dit als resultaat. Het is niet helemaal zoals ik het in gedachten had, maar volgens mij kan het er wel mee door.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Step 1

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng met je handen goed door elkaar. Als het gehaktmengsel te vochtig is voeg je nog extra paneermeel toe.

Step 2

Maak je handen licht vochtig en rol ballen van het gehaktmengsel. Ik kan of 5 grote of 6 iets kleinere van deze hoeveelheid

Step 3

Verhit een goede klont (plantaardige) boter in een braadpan en bak hierin de ballen rondom bruin, zet het vuur dan lager en laat sudderen tot ze gaar zijn. Keer regelmatig. Dit duurt ongeveer 15 tot 17 minuten, afhankelijke van de grote van de gehaktballen

Step 4

Voor eventueel jus als je ze eet bij aardappelen doe ik altijd heel simpel aan het eind wat water bij het braadvet en dat gebruik ik dan om over de aardappelen/stampot te doen

Misschien ook lekker