Kerst Pavlova

Kerst pavlova
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    1 Hours
  • aantal
    8 People

Op de valreep nog een recept voor een overheerlijk zoet besluit van het kerstdiner. Een kerst pavlova met slagroom, cranberry’s, chocola en geschaafde amandelen. Aangezien ik zelf niet zo heel erg van de toetjes ben ontbrak dat nog op mijn blog. Dit ene recept heb ik dus speciaal gemaakt voor degene die graag een leuk, mooi, lekker maar vooral makkelijk te maken toetje willen.

Ja het is zoet, maar toch ook weer niet te zoet. De vulling is verrassend want je verwacht niet dat de merengue vol met chocola zit, het is echt een cadeautje. De pavlova kan je van te voren maken en helemaal laten afkoelen. Op het laatst klop je dan de slagroom en strooi je er nog het een en ander op en that’s it! Zeker weten dat iedereen het lekker vindt.

Hele fijne dagen allemaal, enjoy!

Ingredients

Directions

Zorg dat je de eiwitten in een schone metalen kom gaat kloppen, dat werkt het beste. Gooi de eierdooiers niet weg, je kan daar nog banketbakkersroom mee maken, vanillevla of met wat melk erbij een omelet.

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Step 2

Smelt de chocola au bain marie

Step 3

Klop de eiwitten stijf in een metalen mengkom

Step 4

Spatel nu de gesmolten chocola, cranberry's en geschaafde amandelen door de geklopte eiwitten

Step 5

Smeer dit mengsel uit op je bakplaat in een mooie ronde vorm met een diameter van zo'n 25 cm

Step 6

Schuif in de oven voor 1 uur op 160 graden, haal daarna eruit en laat helemaal afkoelen

Step 7

Klop voor het opdienen de slagroom lobbig (niet stijf) en smeer dit uit over de merengue. Strooi er naar hartelust nog cranberry's en geschaafde amandelen overheen en rasp wat pure chocola ter decoratie er over

Misschien ook lekker