Cake

Cake
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    60 Mins

Just cake, it’s as simple as that. Maar wel een gluten- en lactose vrije versie gemaakt deze keer. Normaal bleef ik toch altijd boter gebruiken, maar omdat mijn moeder naast Coeliaki ook een lactose-intolerantie heeft wilde ik het proberen met plantaardige boter. En dat is gelukt! Ik heb voor deze versie floraplant gebruikt en ik moet zeggen dat het echt heel goed is gelukt.

Bij het aflikken van de spatel na afloop had ik wel even zoiets van, hmmm dit smaakt anders dan het ‘gewone’ cakebeslag, maar als de cake eenmaal is afgebakken proef je daar dus helemaal niks meer van. Super fijn! Zo kan je dus ook gerust een cake maken voor de mensen met voedselallergieën.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Het is handig de cake na 50 minuten in de oven in de gaten te gaan houden, want niemand houdt van droge cake. De mijne heeft er welgeteld 57 minuten in gestaan, ik heb een heteluchtoven.

Step 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de floraplant (of andere plantaardige margarine) au bain marie en laat een beetje afkoelen. Zet een cakeblik klaar bekleedt met bakpapier

Step 2

Mix ondertussen de suiker met de eieren tot een romig geheel

Step 3

Voeg de gesmolten boter en de vanille toe en mix goed door elkaar, maar niet te lang zodat het nog luchtig blijft

Step 4

Schenk het cakebeslag in de cakevorm en zet voor 50 tot 60 minuten in de oven

Step 5

Laat daarna afkoelen op een rekje

Misschien ook lekker