Ajam Ketjap pedis

Ajam ketjap pedis
  • voorbereiding
    15 Mins
  • kooktijd
    20 Mins
  • aantal
    4 People

Indische gerechten, je kan me er voor wakker maken! Heerlijk die pittige smaken, ik hou er van. Ajam ketjap pedis is één van de favorieten hier, je kan ‘m zo pittig maken als je zelf wilt, maar hij hoort zeker niet te ‘soft’ te zijn. Deze versie is super makkelijk te maken omdat ik in dit geval (in tegenstelling tot het origineel) kruidenpoeders gebruik en niet zelf alles vers snijdt en in de vijzel ga stampen tot een boemboe. Qua smaak doet het echt niet onder en het is lekker snel klaar.

Ik gebruik het liefste kippendijen en geen kipfilet omdat die laatste toch de neiging heeft sneller wat droog te worden en dat is echt zonde. Kippendij blijft door het wat hogere vetgehalte altijd veel malser. Je kan de kip lang laten marineren in de koelkast, je maakt het bijvoorbeeld in de ochtend al klaar voor die avond, maar ik fruit het kruidenmengsel altijd aan in wat olie en gooi de kip er dan bij. Dit gerecht is lekker met wat rijst erbij en sperzieboontjes, maar kan ook prima bij nasi of bami al bijgerecht.

En mocht je over hebben, de volgende dag op een hard broodje met chilisaus is een top lunch!

Enjoy!

Ingredients

Directions

Als je de kip marineert dan hoef je de eerste stappen niet meer te doen als je gaat koken, dan gaat de kip zo de pan in natuurlijk. Om de marinade te maken meng je de kruiden, het zout, de sambal en ketjap goed door elkaar en giet dit over de rauwe kipblokjes. Schep goed om en zet dan afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Step 1

Snij de kippendijen in blokjes

Step 2

Meng alle kruiden plus het zout in een kopje/bakje, giet de ketjap en sambal erbij en roer goed door elkaar

Step 3

Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak op laag vuur hier de 'boemboe' in

Step 4

Doe dan de kippendijen erbij en schep alles goed om zodat alle kip bedekt is met de marinade. Laat de kip dan een kwartier tot 20 minuten pruttelen, schep tussendoor wel steeds goed om

Step 5

Klaar!

Misschien ook lekker