Bloemkool soep

Bloemkoolsoep
  • voorbereiding
    10 Mins
  • kooktijd
    20 Mins

Een gouwe ouwe, bloemkoolsoep. Weer zo’n makkelijk recept waarbij je verbaasd zult zijn over het eindresultaat. Want zeg nou zelf, in eerste instantie lijkt bloemkool maar een saaie groente. Niets is minder waar, je kan er zooo veel kanten mee op! Deze soep is daar pas het begin van (buiten het gewone AVG-tje natuurlijk), de mogelijkheden zijn eindeloos en ik besef me nu ik dit zo zit te typen dat ik amper bloemkool recepten op deze site heb staan. En dat terwijl ik er meer dan genoeg heb. Werk aan de winkel dus.

Maar eerst deze soep. Wat kan ik er over zeggen? Hij is zacht, romig, verwarmend, een kom vol goodness. Mijn puberzoon houdt helemaal niet van soep, maar deze vindt hij dus geweldig! Probeer het eens, je zal versteld staan hoe lekker deze soep is en hoe makkelijk om te maken.

Enjoy!

Ingredients

Directions

Ik pureer mijn soepen altijd helemaal glad, maar het staat je uiteraard vrij om dit niet te doen als je van chunky soep houdt. Ik heb hier thuis wat dat betreft een paar zeurpieten zitten die niet van stukjes in hun eten houden haha.

Step 1

Snij de bloemkool in stukken, snipper de ui en knoflook

Step 2

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuutjes op laag vuur

Step 3

Doe de curry madras erbij en fruit een minuutje mee, voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep alle goed om

Step 4

Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken

Step 5

Pureer met de staafmixer en proef op peper en zout

Misschien ook lekker